Ne poznajem nikoga ko je rekao: “Jao, bezveze idemo na team building, nećemo dan provesti u kancelariji.”

Nekako najbolji deo te priče sem druženja je ona energija i pitanja: “Gde idemo”, “Šta ćemo raditi”, “Koliko dugo ostajemo”, “Kakav je plan”…

A zašto je on važan?

Znamo svi da u timu ne postoji JA. To je odlična teorija, ali u praksi, radno okruženje čine pojedinci sa različitim potrebama i jedinstvenim tipovima ličnosti koji nisu uvek motivisani da postave potrebe tima ispred ličnih.

Ako se setimo čuvene rečenice iz filma Apollo 13 “Ovo je mali korak za čoveka a veliki…” i malo je modifikujemo u “Ovo je mali korak za agencije a veliki za ljude koji u njoj rade” shvatićemo da ova zajednička druženja nisu samo ispijanja dobrog pića, gubljenje radnog dana već prilika da ljudi koji zajedno rade imaju priliku da se bolje upoznaju, razumeju, poboljšaju komunikaciju, atmosferu, povećaju produktivnost.

Nakon nekih priča o dobrom filmu, žurci, šta rade deca, uvek ćete se vratiti na priču o poslu i šta je moglo drugačije, možda bolje da se uradi.

Ovo zajedničko vreme je dobra prilika da čujete mišljenje drugih o nekom zadatku na kojem radite zajedno, osetite kako funkcionišete kao tim, naučite da postavite ciljeve tima ispred svojih ličnih interesa.

Timski rad podrazumeva poštovanje, entuzijazam, brigu o ljudima.

Dobar tim je kao dete, ako ga stalno kritikujete na kraju nećete postići željeni cilj. Motivisanost, bolja saradnja, razumevanje mogu doprineti ukupnom rezultatu tima.

S druge strane na ovaj način pokazaćete društveno odgovorno ponašanje prema zaposlenima. Jedan dan koji je idealna prilika da se zabavite, bolje upoznate a još ako imate nove članove eto ”izgovora” da isti odmah  organizujete.

A da, ne zaboravite ekipu iz filma The Lord of the Rings, priču o prijateljstvu i prstenu koji ih spaja u avanturama (čitati time line rokovima).

I svi smo ponekad Golum, Frodo, Gandalf, Aruena i to je dobro jer na kraju znate da morate zajedno da radite i stvarate ako želite da stignete do cilja.

I da privedemo priču kraju, naravno da možete da organizujete druženje u Hamitonu, New Zealand ali i u lokalnom pubu, vinariji, kuglani, raftingu, streljani, paintball-u…na kraju krajeva nije presudno gde ste nego s kim.

Svom timu ste pružili nešto čega će se sećati sa osmehom.

Sve ostalo su izgovori 🙂